Menu
0
Snelle Levering
Officiele Onderdelen
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00
Authorized Dealer

UV-Straling

UV-straling

Dat UV-straling gevaarlijk is voor uw huid weet vrijwel iedereen. Maar van het feit dat UV- straling ook erg schadelijk is voor de ogen zijn nog weinig mensen op de hoogte. Blootstelling aan de zon kan leiden tot permanente oogschade, oogziektes en netvliesaandoeningen. De effecten treden op na opeenstapeling van schade over een lange periode. Een goede zonnebril is daarom essentieel.

Wanneer is de UV- straling het hoogst?

De kracht van de zon is het sterkst in de zomermaanden tussen 10 en 15 uur. Echter is gebleken dat het risico op beschadiging van uw ogen het grootste is halverwege de ochtend en later op de middag. Daarom wordt aangeraden om de hele dag een goede zonnebril te dragen die voor 100% beschermt tegen UV- straling.

Wees alert

Sneeuw, water en zand weerkaatsen de straling van de zon en zorgen hiermee voor extra blootstelling aan het zonlicht, zonder dat u dit misschien door heeft. Op wintersport is de UV- straling zo sterk dat dit sneeuwblindheid tot gevolg kan hebben. Ook is de UV- straling rond de evenaar nog veel hoger dan bijvoorbeeld in Nederland. Wees daarom extra alert wanneer u op vakantie gaat en neem altijd een goede beschermende zonnebril mee.

Zonnebrilglazen

Misschien denkt u: hoe donkerder de glazen, hoe beter de zonnebril. Dit klinkt misschien logisch, maar is absoluut niet waar. De kleur van de zonnebrilglazen gaat enkel de verblinding van het zichtbare licht tegen. De kleur zegt echter niets over de bescherming tegen de schadelijke effecten van UV- straling. Wanneer een zonnebril UV400 bevat, worden uw ogen voor 100% tegen de schadelijke UV- straling beschermd. De Ray-Ban zonnebrillen uit ons assortiment voldoen hieraan.

Kinderen en UV- straling

82 procent van de Nederlandse kinderen beschermen hun ogen niet. Dat terwijl kinderogen extra kwetsbaar zijn. Dit komt doordat kinderen grotere pupillen hebben en de lenzen minder beschermend pigment bevatten. Voordat kinderen 18 worden, zijn ze al voor 80 procent blootgesteld aan alle UV- straling uit hun hele leven. Het is dus noodzakelijk om uw kind te beschermen tegen de zon, zodat uw kind hier later geen hinder van ondervindt.

Heeft u vragen over ons assortiment Ray-Ban zonnebrillen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 088-112 05 60 of stuur een e-mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00